Stress

indsigt og håndtering

 

Kunne du tænke dig, at lære fra eliten?

Hos Q-Courage vil vi gerne bruge vores særlige konsulenters kompetencer og erfaringer, så I, som virksomhed, får mest ud af det.

Vores konsulenter har erfaring og viden om at arbejde i et ekstremt fysisk og psykisk stressfyldt miljø.

Vi skal ikke gøre Jer til Jægersoldater eller Frømænd, men vi ved, at vi kan bruge vores konsulenters viden og erfaringer, til at hjælpe Jer i Jeres udvikling, på den bedste og mest hensigtsmæssige måde.

Q-Courage har i samarbejde med sine konsulenter udarbejdet et forløb, som vil blive præsenteret her på hjemmesiden i den nærmeste fremtid. Et forløb, der inddrager erfaringer fra nogle af de mennesker, der har haft succes med at arbejde under ekstreme forhold.

Vi har samlet alt materialet til Jer, og i kan herunder anmode om det på mail. 

Stress i hverdagen

Ifølge Statens institut for Folkesundhed er 10-15% af kvinder og mænd i den arbejdsdygtige alder alvorligt stresspåvirket. Det svarer til næsten 500.000 danskere.

Stress giver tydelige symptomer samt stor risiko for udvikling af depression og/eller angst.
35.000 er daglig sygemeldt pga. af stress. Det estimeres at det samlet koster samfundet kr. 27 mia. hvert eneste år.

WHO forudser, at depression og angst, forårsaget af stress, i 2020 vil være den næststørste sundhedstrussel på verdensplan.

De fleste kender en, eller har selv erfaring med, længerevarende sygemelding pga. stresssymptomer.

Måden vi arbejder med stress på, er at tage udgangspunkt i individet. Vi arbejder således med det, som kaldes de kognitive og emotionelle stressorer.

Vi tager altså ikke stilling til om virksomheden kan arbejde anderledes eller nedbringe den kvantitative arbejdsmængde.

Vores rolle er at give indsigt i både personlige og miljøbestemte ressourcer. Og igennem denne indsigt træne håndteringen af stressfyldte situationer (coping).

 

Et stress forløb ved Q-Courage, kan f.eks. opbygges på følgende måde.

-          Personprofil analyser

-          Tilbagemeldinger og opfølgning på personprofiler

-          2 dages seminar med træning

-          Opfølgning over 3 måneder både fælles og individuelt. 

 

Lær af de bedste

I Q-Courage arbejder flere som har arbejdet i et stressfyldt miljø - udover det sædvanlige. 

Claus Victor Staun og Kristian K. Grøndahl er henholdsvis tidligere Frømand og tidligere Jægersoldat og har begge erfaring med, at stress ikke skal undervurderes. Stress påvirker én, men kan håndteres med den rette bevidsthed og selvindsigt.

Du finder herunder et kort uddrag, hvor begge kommer med deres syn på stress og gode råd til, at bruge stress elementer positivt. 

Du kan få hele teksten fra begge to, ved udfylde oplysningerne herunder. 
 
 
 
Kristian K. Grøndahl. Højskolelærer, uddannet fysioterapeut og tidl. jægersoldat

Kristian K. Grøndahl.
Højskolelærer, uddannet fysioterapeut og tidl. jægersoldat

Lidt om Kristian K. Grøndahl

Kristian er født i Allerød og flyttede i sine unge dage til Kgs. Lyngby for at læse til ingeniør. Midt i ingeniørstudiet brød Kristian op og flyttede til nordjylland for blive jægersoldat. Kristian har et unikt drive og en passion for, at udfordre sig selv og at lære. Det afspejler sig blandt andet på hans CV, hvor han efter sin karriere i forsvaret har uddannet sig til Fysioterapeut og prøver nu kræfter som højskolelærer. Ud over arbejdet holder han af at vandre i bjerge, Peru, Bolivia, Kamtjatka (RUS), Schweitz og Norge. 

Kristian har mange ting på CV'et. Privat er han mand, familiefar og har stor interesse inden for spiritualitet og selvudvikling.

Kristian er højskolelærer og bruger tid ved siden af på at behandle patienter med biomekaniske og psykosociale problemer.

 
Claus Staun. Tidl. frømand, Sirius patruljen og uddannet lærer.

Claus Staun.
Tidl. frømand, Sirius patruljen og uddannet lærer.

Lidt om Claus Staun 

Efter en opvækst i Nykøbing Sjælland endt på  Sydfyn hvor Claus netop flyttet til drømme boligen, med sin kone og 2 børn.

Erhvervsmæssigt har Claus været patruljefører ved frømandskorpset, og en del af slædepatruljen Sirius. Han har igennem sit erhverv været udsendt til Grønland, Afghanistan og Irak. Og som god kontrast er han også uddannet lærer.
Claus er kendt for sin mentale såvel som fysiske styrke og evnen til, at gøre en forskel!

Få tilsendt alt materiale ved, at indtaste oplysningerne herunder. 

download.jpeg