Personligt lederskab

At være leder er ikke det samme som at være den person, der skal slå i bordet, og være sur og udstede ordrer. For at blive succesfuld leder kræver det nemlig, at du også er opmærksom og har medfølelse.

Nøglen til at blive en god leder, ligger i dig selv. Det bedste ledelsesværktøj du har, er nemlig dig selv. For at det skal kunne lykkes, er det afgørende, at du lærer dig selv at kende. Du skal kende dine stærke sider, dine ressourcer og værdier. Du bliver nemlig nødt til at kende dig selv, før du kan lede andre. Vi vil hjælpe dig med at finde din indre leder frem, så du kan opnå succes i dit lederskab. 

Hvorfor er ledelse vigtigt?

Ledelse er vigtig, fordi alt står og falder på lederskab. Din evne til at lede dig selv, afgør hvor du står henne i dag. Din evne til at lede en virksomhed, afgør hvor din virksomhed står henne i dag. Samtidig påvirker, den du er som leder, også hvor du og din virksomhed står henne i fremtiden. Hvis du er en god leder, vil du og din virksomhed derfor stå stærk om fem år, men er du en dårlig leder, der ikke helt kender dig selv endnu, vil det have negative konsekvenser for fremtiden. Derfor er ledelse vigtig, hvis din virksomhed forsat skal opnå succes i fremtiden.

Hvad er god ledelse?

For at blive en god leder, skal du være i stand til at kombinerer dine egne ressourcer med din opgivelsers ressourcer. Du skal være god til ledelse ind ad til – dvs. kende dig selv, men du skal også være god til ledelse ud ad til – dvs. overfor dine medarbejdere.

God ledelse handler om evnen til at holde fokus på målet, samtidig med at kunne motivere, inspirer, guide og støtte dine medarbejdere i deres arbejde, samt løsning af deres konkrete opgaver. Ved at motiverer dine medarbejder på den rigtig måde, kan du faktisk få dem til at yde meget mere, end de selv tror, de er i stand til.

Dine evner som en god leder kan være med til at forbedre medarbejders udvikling, organisationens miljø, relationer indbyrdes i organisationen, samt kommunikationen på tværs i organisationen.

På Q-Courages kurser i personligt lederskab vil vi gennemgå og arbejde med forskellige ledertyper og ledelsesmetoder, hvorved du vil få indsigt i, hvordan du kan udvikle dig selv til at blive en god leder.